Openingstijden en Tarieven

Openingstijden

Kinderopvangtoeslag

Ouders met kinderen, die gebruik maken van kinderopvang komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

De toeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van de kinderopvang.

De toeslag is geregeld in de wet kinderopvang en is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de hoogte van het gezinsinkomen, de gezinssamenstelling en of de ouders werken en/of studeren. De toeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst.

U kunt op twee manieren kinderopvangtoeslag aanvragen, namelijk:

Online

Op de website www.toeslagen.nl kunt u het Aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag downloaden.

Bij een digitale aanvraag heeft u een DigiD inlogcode nodig. Heeft u deze niet, dan kunt u uw persoonlijk DigiD opvragen bij de belastingdienst.

Het is belangrijk dat er rekening mee houdt dat de Belastingdienst 6-8 weken nodig heeft om uw aanvraag- en/of wijzigingsformulier te verwerken.

Dit geldt ook voor eventuele wijzigingen die u later doorgeeft.

Op papier

Indien u geen internetverbinding heeft of liever een papieren formulier invult, dan kunt u bij de Belastingtelefoon een aanvraagformulier kinderopvangtoeslag aanvragen.

Het nummer van de Belastingtelefoon is 0800-0543.

U ontvangt het formulier ongeveer twee weken nadat u het heeft opgevraagd.
Het is belangrijk dat er rekening mee houdt dat de Belastingdienst 6-8 weken nodig heeft om uw aanvraag- en/of wijzigingsformulier te verwerken.

Dit geldt ook voor eventuele wijzigingen die u later doorgeeft.

Registratie plicht

Alle kinderdagverblijven dienen te zijn geregistreerd in de databank van het landelijk register kinderopvang. Deze registratie is een voorwaarde voor de belastingdienst om een deel van de kosten te vergoeden.

Het LKR nummer van De Mallemolen is 209725539.

Inschrijfkosten & Vakanties

De inschrijfkosten voor het eerste kind bedragen € 75,00. Er zijn geen kosten verbonden bij de inschrijving van een eventueel volgend kind.

De 4 of 6 weken dat u kind niet naar de Mallemolen komt dienen te worden opgenomen in de basisschool vakanties en worden in de maand januari aan ons doorgegeven.

Hierbij willen wij de opmerking plaatsen dat het voor uw kindje moeilijk is om weer te wennen als het 4 weken achter elkaar niet naar het kinderdagverblijf komt.

Tarieven per januari 2024

52 weken per jaar € 10,25 per uur*

48 weken per jaar € 10,25 per uur*

46 weken per jaar € 10,25 per uur.*

*De minimale afname is 9 uur per dag.